museumverlichting_small
I

n musea zien wij de laatste jaren veel nieuwe ontwikkelingen: Renovaties, verbouwingen en een andere manier van presenteren zijn aan de orde van de dag. Met name in musea en tentoonstellingsruimten speelt de keuze van verlichting een grote rol. Immers, in de meeste gevallen dienen objecten of kunstwerken optimaal te worden gepresenteerd en juist te worden belicht. BAVA Light Concepts is een onderneming die zich al sinds de jaren ’60 bezig houdt met het succesvol ontwikkelen van concepten en technieken op het gebied van verlichting. Zowel voor de consument als voor de zakelijke markt werden reeds vele vernieuwende concepten bedacht en uitgewerkt.

B
AVA Light Concepts biedt naast een showroom vol bestaande verlichting (van zowel gerenommeerde merken als het eigen merk Belluce) ook de mogelijkheden om alle soorten oplossingen te bieden en gewenste ontwerpen uit te werken, aan te passen en te produceren. De indrukwekkende eigen productiefaciliteit bevindt zich aan de achterzijde van BAVA’s forse showroom in Den Haag.

Voor een museum of tentoonstellingsruimte biedt BAVA zo een uniek totaal concept: lichtontwerp, productie, montage/begeleiding en uitlichting. Naast het verlichten van exterieur, verblijfsruimten of leveren van bewegwijzering is BAVA een specialist op het gebied van het op juiste wijze aanlichten van objecten. Daarbij wordt ook een goede prijs-kwaliteitverhouding gegarandeerd.

Een voorbeeld zijn onze spots voor 3-fase rail systeem. Een ontwerp met onbegrensde mogelijkheden voor het verlichten van kunstwerken.

BAVA Light Concepts mocht haar deskundigheid al eerder bewijzen in musea als “De Hermitage” in St Petersburg, het “Gem. Museum” te Den Haag en Huis Doorn te Doorn.

Of het nu gaat om het aanpassen van uw huidige verlichting, het ombouwen van armaturen om deze geschikt te maken voor LED, het leveren van eigen ontwerpen of die van bekende designers, BAVA Light Concepts is van alle markten thuis. Onze vakbekwame technici staan daarnaast altijd voor u klaar om problemen snel te verhelpen of benodigde aanpassingen te verzorgen.

Om de passie die wij voor verlichting hebben te ervaren, zouden wij graag nader met u kennismaken. Neem contact op met directeur/ lichtarchitecte Belinda van Baalen voor een vrijblijvend lichtadvies. 070-345 00 45

Een aantal van onze referenties zijn:

National Army Museum London
Haags gemeente museum
Museum van Oudheden
Wereldmuseum Rotterdam
Oorlogsmuseum Overloon
Stadsmuseum Leidschendam
Stadhuismuseum Zierikzee
Maritiem museum Denemarken
Muzee Scheveningen
Joods Historisch museum
Museum Meermanno
Museum Sjoel Elburg
Erfgoedbibliotheek Antwerpen
Geldmuseum Utrecht
Marine museum
Hermitage St. Petersburg
Legermuseum Delft