B
AVA produceert zijn eigen LED verlichting. In ons laboratorium doen wij uitgebreid onderzoek naar componenten van verschillende leveranciers. Hierbij onderzoeken wij onder andere de lichtopbrengst, lichtkleur, kleurweergave, warmtehuishouding en rendement van de lenzen. Veel specifieke componenten worden volgens onze specificaties gemaakt. LED geeft bij veel mensen het idee van koel licht. In de begin fase van LED was dit ook zeker het geval. De hedendaagse Leds, van gerenomeerde LED fabrikanten, zijn deze fase echter allang ontgroeid. Er is een enorme keuze in lichtkleuren, waarbij de lichtkleur overeenkomt met die van een gloei- of halogeenlamp.

Lichtkleur wordt in de eenheid Kelvin uitgedrukt. Hoe lager de waarde, hoe warmer de kleur. Voor thuis maakt BAVA Light Concepts gebruik van 2700K en 3000K. Hanglampen en indirecte verlichting zijn altijd 2700K. In spots heeft men de keuze uit 2700K of 3000K. Dit heeft meer met een persoonlijke smaak te maken. Spots worden over het algemeen gebruikt om voorwerpen te belichten. Hierbij zie je graag de juiste kleur van het voorwerp terug. Dit bereik je door 3000K te gebruiken. Houd je toch meer van warmte en is een kleine kleurvertekening niet erg, dan kan voor 2700K worden gekozen. LEDlampen zijn er ook al in 2200K. Deze kleur komt overeen met de vroegere flamelamp. Projectmatig is de kleur voornamelijk 3000K tot 4000K.

Alle armaturen worden door het BAVA-team ontworpen. Het fabriceren van de benodigde onderdelen gebeurt voor het grootste gedeelte in onze eigen fabriek achter onze showroom. Omdat wij twee volautomatische CNC draaimachines in de fabriek hebben staan, kunnen we snel inspringen op vragen uit de markt. Binnen enkele dagen kunnen wij prototypes ontwikkelen naar specificatie van de klant. Door ons kleine en flexibele team, kunnen wij korte levertijden realiseren.