D

omotica (ook wel huisautomatisering of smart home genoemd) is het toepassen van elektronica en huisnetwerken ten behoeve van de automatisering van processen in en om de woning.

Domotica is een verzamelnaam voor alle vormen van processen sturen. Hierbij kun je denken aan een eenvoudige dimmer om de lichtsterkte te regelen tot zeer uitgebreide en geavanceerde regelsystemen.

Eenvoudige systemen zijn vaak goed toepasbaar in bestaande situaties, terwijl geavanceerde systemen alleen in nieuw- en verbouwprojecten mogelijk zijn omdat deze een volledig andere installatie eisen.

B

AVA Light Concepts heeft alle kennis in huis voor het toepassen domotica. Bij het maken van het lichtadvies wordt al rekening gehouden met het toepassen van domotica. De komst van LED-verlichting stelt hogere eisen aan de dimmers. Een LED-lamp is goed te dimmen mits de juiste dimmer wordt toegepast.

In veel situaties is het niet mogelijk om bestaande schakelaars te gebruiken. Daarom worden onze systemen Eone en Q-line standaard al uitgevoerd met draadloos bedienbare Xcomfort dimmers van Eaton.

Xcomfort biedt een uitgebreid pakket aan mogelijkheden. Wilt u meer weten over domotica en Xcomfort, bezoek dan onze showroom met de grootste demoruimte van Xcomfort in Nederland.