Mede-eigenaar en technisch directeur Patrick van Baalen neemt in oktober deel aan een sponsorfietstocht voor weesmeisjes in Kenia.

Patrick van Baalen -  Technisch directeur

Patrick van Baalen – Technisch directeur

Stichting Verkaart Development Team organiseert in oktober 2018 – het sponsor-evenement:
Fietsen voor Kenia – een 9-daags off-road fiets avontuur van Amboseli – Mombasa van ca. 500 km.

Het doel van dit fiets-avontuur is zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar te trappen voor een duurzame toekomst voor weesmeisjes in Kenia. Deze meisjes behoren tot de meest kansarmen. Familie ziet doorgaans vanwege armoede geen kans hen op te vangen. Zij worden jong uitgehuwelijkt, vaak misbruikt en altijd als ballast gezien. Deze meisjes krijgen van Stichting Verkaart Development Team weer een kansrijke toekomst. Wij geven hen een goede middelbare schoolopleiding en opvang in de veilige omgeving van onze internaten. We begeleiden, nu ruim 2000 meisjes, in hun ontwikkeling naar zelfstandige, zelfbewuste en middelbaar opgeleide vrouw, die vol vertrouwen met haar toekomst aan de slag kan.
Wat doet het VDT?
Stichting Verkaart Development Team (VDT) is een particuliere stichting met als doel: het structureel faciliteren en ondersteunen van projecten die efficiënt bouwen aan de toekomst van Kenia. Omdat kinderen de toekomst zijn, is het grootste deel van de activiteiten van het VDT gericht op de kinderen in Kenia.
De organisatie, die (op 1 medewerker in Kenia na) geheel uit vrijwilligers bestaat, streeft ernaar een optimaal rendement te halen uit sponsorgelden t.b.v. de projecten in Kenia. Hiermee is de overhead van de organisatie beperkt tot minder dan 4% en kunnen de gelden daadwerkelijk worden besteed aan de projecten in Kenia.
Het VDT heeft in 26 jaar meer dan 70 lagere scholen gebouwd, 4 internaten waar middelbaar onderwijs wordt gegeven, 2 polytechnische scholen en 10 medische posten en een gehandicapteninternaat. In de afgelopen 15 jaar is duidelijk geworden dat weesmeisjes, in de leeftijd dat ze naar de middelbare school gaan, het meest kwetsbaar zijn. Het VDT biedt hen een kans op een betere toekomst.

EN IK DOE MEE met dit uitdagende fietsavontuur.
Ik ga mij van 10 tot 29 oktober in het zweet fietsen voor de VDT-weesmeisjes van Kenia en daar heb ik jou bij nodig.
Help mee deze actie tot een succes te maken en sponsor mij. Goed om te weten:
Wilde Ganzen zal iedere €10,- verhogen tot €15,-!

Iedere gift is welkom. Maak je donatie over naar:
Bankrekening NL36 RABO 0143 1665 57 t.n.v. Stichting Verkaart Development Team o.v.v. sponsoring: Patrick van Baalen.
of via http://www.vdt.nl/word-donateur/sponsor-een-vdt-evenement/
Bij sponsoring van €250 en meer krijg je, indien gewenst (bedrijfslogo sturen aan info@vdt.nl), een vermelding op de VDT-website en kan je deze actie vanuit het oogpunt van maatschappelijk verantwoord ondernemen ook op jouw website vermelden. Neem voor informatie over sponsoring op de fietskleding contact op met info@vdt.nl.
Ik ga de uitdaging aan, doe je mee?

Alvast bedankt namens VDT weesmeisjes van Kenia!

Patrick van Baalen

Geef je op voor de nieuwsbrief op patrick@bava.nl. Blijf op de hoogte van de vorderingen en acties.